tagline

Cleanse8 Diary

En nyfrälst, nycleansad och glowing Emelie rapporterar från sin medverkan i Cleanse8 – en 8 dagars rening med kallpressade juicer och raw food.


Det strålar om Emelie på den sista dagen av Cleanse8. Om vi får prata kvantfysik i en sekund, så vibrerar hon lika högt som den näringsrika mat hon har intagit under veckan; mat med fin näringsprofil såsom mycket gröna juicer och raw food, preppad med lots of love. Så visst kommer glow, skönhet och happiness inifrån. Maten vi äter är starkt kopplad till sinnesstämningar och känslosvall, liksom humörsdippar och lyckorus.

Höbvibrerande mat är precis vad som bjuds på Cleanse8 – en 8 dagars reningskur som Jfine Cuisine erbjuder med jämna mellanrum under året. Emelie var en av de lyckliga deltagarna och ger er här sin story genom en cleanse-dagbok. Och som raw cashewgrädde på moset, så vann hon en fantastisk goodiebag proppfylld med nyttigheter som förlänger förälskelsen i de nya vanorna.


VARFÖR JAG VILL GÖRA CLEANSE8?
Jag äter hyfsat nyttigt och medvetet idag, men vill testa att äta rawfood ”på riktigt” och kicka igång detta med en cleanse för att ”rena” kroppen. Spännande att se hur denna rening/utdrivning av gifter påverkar mig humörsmässigt, kroppsmässigt och orkesmässigt.

Jag är van vid många små mål under dagen, väldigt van vid mejeriprodukter, frukt, ägg och inte minst kaffe. Blir intressant att se kroppens reaktion och respons på avsaknaden av detta. Skönt att ge kroppen vila från vitt socker och mjöl, som tyvärr också smyger sig in och som jag verkligen vill avstå ifrån.

Om kroppen samtycker, hoppas jag att kunna fortsätta med dessa koständringar/justeringar efter avslutad cleanse.


CLEANSE DAG 1:
Kallpressat

Sen frukost pga av jetlag.
Inga problem med hunger.
Tränade yoga på lunchen.
Förvånansvärt pigg o energisk.
Mellansnack och lunch intogs relativt tätt.
Juicerna smakar otroligt gott!
Chagan fick motsvara kaffet.
Saknade något att tugga på framåt em. Hunger? Drack vatten. Började bli lite frusen.
Ytterligare en kopp te, skönt att hålla om koppen.
Lite ofokuserad, svårt att formulera mail framåt senare delen av eftermiddagen.
Lite dåsig.
Otroligt härligt att få dricka mandelmjölken till kvällsmat, fyllig och lite söt och vaniljig!
Dessutom Pukka Fibre Plus som gav något att nästan tugga på.
Somnade väldigt gott, trött i kroppen.

 

CLEANSE DAG 2: På toppen av maten

Uppe tidigt, pigg. (Härlig känsla att inte behöva fixa och dona med 8 matlådor som jag annars gör, med mellanmål mellan målen och mellanmål mellan mellanmålen;).
Inga hungerkänslor.
Långa möten, frusen! Blå om läpparna.
Te,te,te.
Tiden kring lunchen är svårast att fokusera.
Chagan var riktigt svår att få i sig.
Elimineringen börjar ta fart.
Underbart att få värma karamellmandelmjölken, hälla upp i kopp och riktigt få njuta!
Mätt efter fibre plus.
Tokfrossa när jag skulle gå o lägga mig, men sov riktigt gott sen, med filtar o kläder.

 

CLEANSE DAG 3: Tryckutjämning

Utvilad, pigg, inte hungrig!
Bra energi på förmiddagen.
Inte alls samma energidipp vid lunch idag.
Mycket att göra på jobbet så att tiden går snabbt.
Inte hungrig o sugen på samma sätt.
Återigen härlig värme av golden milk-mandelmjölken som man längtat efter hela dagen.
Umgicks med matglada vänner, lite trist att sitta med en kopp te, men när jag verkligen kände efter kanske det var jobbigast för dem.
Längtar efter min fina frukost i kylen, och hoppas på att orka en lite tuffare yoga efter den!
Fortfarande frusen men sover riktigt gott.

 

CLEANSE DAG 4: Hello Green Smoothie

Vilken underbar frukost! Kunde tugga loss på fibrerna i HGS:en, blev mätt långt innan denna var slut men slurpade i mig hela, och lände mig verkligen redo för yogapasset. Gick bra och tog ett bra tag innan jag blev hungrig igen. När det sedan var dags för den härliga salladen satt jag bara och njöt. Stängde av allt ljud omkring, tände några ljus, bara jag och min mat. Kryddade och duttade med den fina dressingen och toppingen och bara njöt. Det tog ca en timme att få i sig maten, verkligen mycket och fantastiskt gott, men noga att inte slänga i mig. Började känna mig frusen framåt eftermiddagen.

Dags för middag och jättesallad igen! Underbart gott. Vänner på besök,inga problem när de åt sin varma mat som doftade härligt, men när godsaker kom fram på bordet funderade jag på känslan som kom. Jag ”vet” att jag tycker allt det där är gott, det lite trist att sitta med en kopp te, men jag är absolut inte hungrig och det är bara ett ”vanesätt”, ”äta gott framför tv:n, som känns så bra att lära mig vänja mig av vid. När jag kunde acceptera de känslorna, kändes det rätt bra och längtade efter min fina frukost istället:).

Känner mig väldigt klar i knoppen.

 

CLEANSE DAG 5: Mindful eating

Pigg! Maten gör verkligen gott, första gången jag eliminerade på ”riktigt”.
Otroligt god krämig ”key lime yoghurt” (mätt efter halva, otroligt, men åt såklart hela) som jag stod mig riktigt länge på.
Tufft yogapass på It´s Yoga med Helena. Inga problem med orken.
Försökte äta lunchen lååååångsamt, kom på mig själv att ha lite för bråttom, men det är ju så gott.
Känns som riktigt mycket mat med misosoppan också, kanske lite mycket? Blir verkligen proppmätt, men är väl ovanan.

 

CLEANSE DAG 6: Ursprung

Pigg sovit bra, känns så bra i kroppen.
Spänd på vad som väntar för härligt i påsen:).
Chiapuddingen mättade riktigt fint.
Salladen som jag åt så fint och lugnt hemma i helgen, var lite klurigare att ge samma tid och harmoni åt, otroligt mycket blad som ska tuggas omsorgsfullt. Återigen otroligt mätt.
Känns som vanligt igen, ingen uppoffring. Känns inte som jag går på diet utan blir så mätt, o tar en kopp te och dricker vatten när ett visst sug kommer. Sedan är det snart dags för mat igen.

 

CLEANSE DAG 7: Life

Mår jättebra. Skön känsla att tänka att kroppen är ren, utifrån och in.
Härlig frukost med det härliga brödet och underbara rödbetssmöret.
En hel avokado, stod mig hur många timmar som helst.
Återigen, nästan för mycket blad till lunch.
Mätt och belåten efter underbar middag, lyx-indier.

 

CLEANSE DAG 8: Grand finale

Sista dagen! Hur kan det vara möjligt?
Vill fortsätta hämta upp underbara lunchlådor, eftersom det blir gourmet surprise varje dag, varje mål.
Har inte gått på Cleanse dessa dagar, utan istället fått delta i denna gastronomiska raw-uppvisning signerad Josefine Jäger.
Lite utmaningar med miljoner påskägg och avtackningar och fikor på jobbet, egentligen inte sugen, men vill inte ha det framför näsan.

 

VAD KÄNNER JAG EFTER CLEANSE8? Jag är så glad att jag bestämde mig för att göra denna cleanse. Jag känner mig så ”ren” pigg och fräsch på insidan och utsidan. Jag får dessutom höra att jag strålar, vilket känns magiskt. Väldigt vaken och närvarande på ett sätt man nästan inte kan förklara. Hela proceduren gick mycket lättare än jag trodde, kanske för att jag äter ganska bra annars och förberedde mig på det värsta under juicedagarna, att det liksom kändes lätt. När det var dags för maten var det bara ett nöje att hämta upp alla spännande matöverraskningar som smakade så otroligt gott. Känner mig så inspirerad och har nu dagarna efteråt följt Josefines recept och hittat egna varianter och modifieringar, jag vill äta så här bra, min kropp mår så bra!

Prövning med en väldigt matglad och godisfylld högtid som påsk direkt efter avslutad cleanse, men det har ärligt talat inte varit något problem. På det sociala planet kan det vara en utmaning, att man inte äter det som bjuds, men kroppen har inte haft suget och jag vill inte stoppa dessa dåliga processade produkter i min ny-cleansade kropp.

Köpte några riktigt fina rawchokladbitar och har riktigt njutit av dem till fullo, mitt alldeles perfekta påskgodis.

Har inte ens druckit kaffe… och kommer mer ha det som en helglyx om jag ens behöver…


Läs gärna föregående post om denna cleanse!

Emelie Anderini är 30 år och arbetar som nordisk Visual merchandiser manager på Adidas.

Kommentera (3)

Share

  1. Julie Sultan skriver:

    This was a great article. Described Cleanse 8 to a tea. Thanks Emilie

    1. Redaktionen skriver:

      Hello Julie! Hope you’re still feeling the glow as well! Take care! /S

  2. […] Missa inte fina Stephanies nya sida The daily good – och Emilies rapport ifrån Cleanse8 […]

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>