tagline

Cleanse8

8 dagars lycka för kroppen med goda juicer, gourmet raw food och ett holistiskt grepp på vad en reningsprocess innebär. Vill du göra en Cleanse8?


Vill du ge en fin och välbehövlig gåva till dig själv? Gör en cleanse med Jfine Cuisine. Det gjorde elva ladies och en modig gentleman under våren i Josefine Jägers regi. Tänk ett juice- och raw food retreat – fast på hemmaplan.

Cleanse8 är en åtta dagars rening med kallpressade juicer och välbalanserad raw food, som även attraherar foodies och andra matglada själar. Cleansekuren sker under noga uppsikt och med mycket kärlek. Först en liten parantes bara. Det är skillnad på detox och cleansing. Cleansing fokuserar mer på att rena kroppen mellan mun och slutstation och syftar till att ge kroppen, smaklökarna, sinnena och vanorna en välbehövd paus och omstart. En detox går mer på djupet och görs ofta under en längre tid för att rena organen, blodet, lymfan mm. Men en veckocleanse är ändå bästa mumman för kroppen, själen, sinnena och faktiskt känslorna.

Cleansen kickstartades med en introkväll för de lyckligt lottade, för att känna gemenskap, peppning och kollektiv support. Kring en gudagod fruktsallad och Pukkatéer presenterades den kommande veckans program, med en efterföljande kavalkad av kloka frågor. Det entusiastiska sällskapet lämnade kvällen med generösa goodiebags i handen – fyllda till bredden med ekologisk hudvård, torrborstningsvantar, naturlig deo, tandborste + tandkräm, en snäll miniparfym, läppbalsam… och en citron och ingefära ämnade för nästa morgons första citrondrink.

För därefter var det dags att hämta den första omgången av 100% ekologiska och kallpressade juicer med den finaste näringen intakt. Efter tre dagars juicande {fem smakrika juicer och en nötmjölk om dagen} var lyckan stor när påsarna nu var fyllda med organisk, välkomponerad och plant-based raw food. Tre enklare, men icke desto mindre, delikata mål om dagen preparerade med största omsorg och medvetenhet. Dessutom ska det drickas vatten som renas i kanna och ört- och kryddtéer mellan målen och en skräddarsydd dagsportion med växtbaserade kosttillskott tillför lite extra boost.

Den som önskar kan under veckan göra tillval och optimera sin cleanse med livscoachning av en überklok coach, skön massage med terapeut, meditation, fri yoga på utvalt ställe och fria klasser i dynamisk rörlighet. Både före, under och efter cleansen kommer matnyttig information i mailen om allt från uppvärmning inför cleansens startskott, fakta om kosttillskotten, otaliga och värdefulla råd & tips och en massa fina recept för att inspirera och stödja de nya vanorna. Men först ska de 5 resterande raw food dagarna avklaras…

… och en grande finale på åttonde dagen med gourmetmiddag, workshop och reflektion. Tolv par glittrande ögon möts återigen och delar med sig av sina erfarenheter och upplevelser. Hälsoeffekterna, den sprudlande energin, de nya tankesätten och många aha moments går inte att missta sig på och kvällen genomsyras av stänk av pånyttfödelse och eurfori.

En perfekt fyllig och raw tryffeltårta fick sätta en mäktig punkt för kvällens middag – och en lärorik och inspirerande workshop fick avsluta {och kicka igång} de omättliga begär efter mer kunskap om cleansingens nytta och raw foodens alla egenskaper och fina fördelar.

MISSA INTE! I nästa post får ni ta del av Emily’s dagbok där hon har samlat sina erfarenheter, tankar och känslor under cleanseveckan…

Cleanse8 passar dig som på ett mjukt och gott sätt vill vårda och tillföra din kropp det allra finaste. Få ny lyster och mer energi. En av flertalet fina effekter som kommer med en cleanse är att smaker upplevs som mer potenta, mer fylliga! Resultatet; ett klart sinne och en vitaliserad kropp som blivit genomsköljd och berikad med näringstäta och alkaliska råvaror, enzymer, antioxidanter, vitaminer, mineraler, klorofyll, vätska och fibrer. En omstart!

Här kan du läsa mer om Cleanse8, priser och kommande datum!


SMAKPROV UR MENYN…

På juicemenyn: Purely greens, More than Mint, Citrus Maximum
Food of the day: Frukost. Hello green smoothie / Chaikryddad chiapudding, vaniljcashew, hallon- och nyponsylt / Krämig hampagröt, mullbär, mandelmjölk
Lunch: Supersallad, dressing, sprinkle, misosoppa
Middag: Tabbouleh, chipotle hummus, ginseng crumble / Curry tandoori, syrligt blomkålsris, spenat, torkade blåbär / Pasta mintpesto, taggiasca oliver, ruccola


… OCH NÅGRA RECEPT FRÅN MENYN

HELLO GREEN SMOOTHIE
{1 glas}

Josefines signaturdrink har fina effekter, gör kroppen fräsch och sinnet skärpt.

3 dl vatten, grön grönsaksjuice eller svalt chagate
50 gram babyspenat
1 mogen banan
½ avokado
3 msk tinade havtorn
1 apelsin {riv gärna i lite av det yttre skalet}
1 äpple
3 msk färsk citronjuice
malen ingefära eller kardemumma efter smak

✯ Mixa allt slätt i en kannmixer/blender. Fyll upp på glas. Njut!

MANDELMJÖLK BASIC

Mandelmjölk är fantastiskt. Den är enkel att göra, smakar ljuvligt och innehåller mycket E-vitamin och mineraler. Servera till granola, gröt eller använd som bas i smoothies och desserter.

2,5 dl naturella mandlar {blötlagda 8 timmar eller över natten}
1 liter vatten

✯ Mixa mandel och vatten tills mjölken blir vit, cirka 2-3 minuter.

✯ Sila mjölken genom en nötmjölkspåse, krama ur ordentligt. Spara med fördel nötmassan som kan användas till exempelvis granola, pajdeg, biffar, bröd och bakverk. Den kan även frysas in till senare tillfälle.

✯ Förvara mjölken i en glasflaska eller burk med lock i kylen upp till två dagar.

ZUCCHINIPASTA MED MINTPESTO
{2 personer}

2 zucchini
2 krukor basilika
15 blad färsk mynta
1 msk färsk citronjuice
2 tsk citronzest {det yttre skalet på citronen}
2 krm cayenne
2 krm havssalt
1 dl pinjenötter {blötlagda 8 timmar eller över natten, sedan torkade}
1 msk kallpressad olivolja
0,5 dl oliver
50 gram välsköljd ruccola eller babyspenat

✯ Svarva zucchini på en grönsakssvarv, hyvla på mandolin eller använd potatisskalare.

✯ Mixa basilika, mynta, citronjuice, citronzest, cayenne och havssalt i en matberedare, konsistensen ska vara grov. Tillsätt pinjenötter och olivolja. Smaka av, mixa, smaka igen. Och voila!

✯ Häll peston över zucchinin, blanda väl och balansera smaken med havssalt om det behövs.

✯ Arrangera vackert på tallrikar och servera med oliver, ruccola eller babyspenat. Välj om du vill slunga de gröna bladen i en bunke med lite kallpressad olivolja, citronjuice och havssalt. Servera direkt!

MJÖLKCHOKLADMOUSSE MED LAKRITS OCH MINT
{till 2 personer}

Len chokladdessert med spännande inslag av lakrits.

2 mogna avokado
1 dl mandelmjölk
0,5 dl koncentrat av mint- och lakritste {förslagsvis Pukka}
0,5 dl raw kakaopulver
2 påsar Instant Chaga, vaniljstevia eller honung efter smak
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk lakritspulver, nypa havssalt
dekoration: 4 krm lakritspulver

✯ Mixa allt slätt.

✯ Fyll upp moussen i vackra glas eller skålar och kyl 1 timma innan servering

✯ Toppa varje portion med 1 krm lakritspulver, servera!

 

 

 

Kommentera (0)

Share

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>