tagline

A glowing girl

Vårda din hud och njut av varje kvadratcentimeter av dig själv! Det uppmanar yogagudinnan, journalisten och författaren Karin Björkegren Jones.


Karin fullkomligt strålar när hon sitter där vid brasan på Centralbadet och berättar som sina naturliga skönhetsprocedurer. Hennes hy glimrar och man förstår att hon verkligen lever som hon lär. Karin Björkegren Jones är framgångsrik yogainstruktör, journalist och författare och har har precis kommit ut med boken ”Frisk och strålande hy”.

Vi är ett litet gäng inbjudna till en härlig frukoststund och sitter alla insvepta i vita morgonrockar och får starta dagen med en grön drink och frukost. På borden ligger små sminkspeglar för snart blir det ansiktsgympa och smålustig grimasering för att stärka ansiktsmusklerna, något som bl a kan förhindra hänget under hakan.

Karin berättar med värme och hjärta hur ännu mer medveten hon blivit, sedan hon drabbades av sjukdomen som börjar på C, om hur viktigt det är vad vi inte bara stoppar i oss, utan även vad vi sätter på huden. Ett av hennes viktiga verktyg för en friskare hy är naturliga oljor och hon kan inte nog understryka hur viktigt det är med rena råvaror i det vi smörjer in oss med.

Att skönheten även kommer inifrån vet de flesta by now. Huden är trots allt ett uttryck för hur vi mår inuti. Men visst behöver den uppmuntras och få stöd på vägen. Och mirakelkrämer i all ära, men Karin tror inte riktigt på dem. Hennes recept är betydligt enklare och billigare; yoga, bra mat, gröna juicer, god sömn och en naturlig hudvård kommer man långt med. Hon pratar sig lika varm om enkla, prisvärda oljor, typ mandelolja, som hon gör om de fantastiska och naturliga produkterna från Moonsun, som hon också använder sedan 5 år.

Boken är lika underbar och lättabsorberad som en ljuvlig kräm, och innehåller ingredienser som enkla fakta, fina tips från Karin och hennes vänner, övningar med både yoga och ansiktsgympa, recept på godsaker för huden och personliga berättelser. En bok som tar ett holistiskt grepp på vägen mot den skönhet som vi alla vi utstråla. Den skönhet som Karin utstrålar denna morgon.

Häng med Karin på hennes blogg Yoga, mat och meningen med livet!

 

karin5

 

I boken finns ett antal övningar som förstärker ansiktsmusklerna vilket bl a kan motverka slapp och hängande hud. Och när Karin nyligen besökte Nyhetsmorgon i TV4 för att berätta om sina oljor och produkter, visade hon några övningar till.

 

 

Bokbeskrivning: Inspirerande och sinnligt om hur du får bukt med vanliga hudproblem som påsar under ögonen, slapp hy och bekymmersrynkor utan att spruta in otäcka kemikalier eller lägga dig under kniven. Istället för att slösa pengar på dyra och djurtestade produkter ges här tips på naturliga oljor och krämer, yogaövningar, kost och massage som får huden att stråla inifrån.
Hur din hy ser ut hänger mycket ihop med hur dina inre organ mår och välkända yogainstruktören Karin Björkegren Jones guidar dig genom olika övningar och andningstekniker som till exempel avlastar levern och mjälten. Naturligt vackra kvinnor i alla åldrar delar med sig av sina bästa ekologiska skönhetsrutiner och tips. Visste du till exempel att du kan använda rödbeta som rouge?
Karin skriver varmt, utan pekpinnar, och berättar öppenhjärtigt om sin egen cancersjukdom, vägen tillbaka samt hur hon skötte sin hud under och efter behandlingen. Hon uppmuntrar varje kvinna att vårda sin hud och att njuta av varje kvadratcentimeter av sig själv!

karin6

Foton: Anneli Hildonen

Kommentera (0)

Share

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>