tagline

Sportigt, Johanna!

Hon gillar fotboll och hejar på Arsenals. Hon har också en hel arsenal av utbildningar och kurser i bagaget som kommer till nytta i sitt företag Sporteopathy. Men hennes sportiga hälsoresa började med en skada. Möt Johanna Angner Bjurström i dagens Q & A.


Som 18-åring spelade Johanna Angner Bjurström fotboll på elitnivå, men en dag skadade hon höger knä under en match, så pass att främre korsbandet gick av och hon fick svåra skador på ledband och menisker. Tyvärr fick hon inte den hjälp hon behövde och rehabiliteringen blev lång. Hon fick rådet att vila och äta smärtstillande mediciner och kom tyvärr aldrig tillbaks på samma spelnivå igen.

Då började Johanna fundera på om det inte fanns andra metoder än detta. Tänk om kosten hade betydelse i samband med skador och därefter läkande och rehabilitering. Under samma tid jobbade hon även som modell och var med i Fröken Sverige där hon blev vald till ”Fröken Stockholm 1996″. Snart började en ny inriktning i hennes liv, nämligen intresset för skönhet och hälsa. Som ”Fröken” var hon ute i mellanstadieskolor och pratade om rökningens skadeverkningar och snart började hon arbeta för ”En Rökfri Generation”.

Nästa steg var att utbilda sig till hudterapeut och därefter startade hon en hudklinik. Kunderna kom med sina hudproblem, men en hel del kom tillbaks med samma problem och hon förstod att det måste vara en obalans inifrån. Då vidareutbildade hon sig till homeopat och efter 4,5 års studier började det hända grejer med hennes behandlingar. Hon fann att många människor hade näringsbrister och stagnationer i kroppen och att vad vi stoppar i oss har en stor betydelse på hur vi mår och ser ut. Dags för fler utbildningar; hon blev snart näringsterapeut, mikronäringsterapeut och personlig tränare samt utbildade sig inom funktionsmedicin . Alla dessa utbildningar har hon nu slagit ihop och plockat det bästa ur, för att få människor att må bra och hitta en balans i sin hälsa. Det är detta som idag är Sporteopathy!

Så vad är Sporteopathy? ”Vi är alla olika individer och ser olika ut, både på utsidan som insidan. Därför får alla en individuell plan hos oss. Oftast kommer obalanserna från mage/tarm och därför är det mycket viktigt att alltid börja med grundproblemet för bästa effekt. Alla program förpackas individuellt efter den hälsoanalys vi så grundligt alltid utför. Vi tror mycket på ett stöd under starten av sitt Sporteopathy program och därför har du alltid en Sporteopathy terapeut som håller dig i handen längs vägen, svarar på dina frågor och ger dig tips på hur du uppnår livskraft. 45 dagars program innehåller följande; näringstillskott, affirmationer, kostråd, träningsråd, shaker, skrubbhandskar, andningsövningar och mycket mer. Vi har tagit fram 10 nycklar vi anser att man behöver för att må bra.”

Vi har även gjort det lättare för dig och allt i ditt kit är förpackat i portionspåsar för det du behöver för stunden. Rätt näringsämnen, kost, motion, tankar, avslappningsövningar och mycket mer gör Sporteopathy så unikt. Det viktigaste av allt är att göra den återanalys efter de 45 dagar där vi kan se vad som hänt och hur vi går vidare.

Passion, mission, purpose?
Att inspirera andra att uppnå livskraft och finna glädje i ett hälsosammare liv. Detta brinner jag för oerhört mycket!

Framtidsvisioner!
Att fler och fler äter hälsosammare och äger mer kunskap, att det mesta av vår mat är ekologiskt i våra affärer. Att vi mår bättre i och med att vi väljer smartare och nyttigare lösningar för oss själva och framför allt att vi människor har kunskapen om hur vi skall leva för att må som bäst.

Och Johanna själv då, hur känner och tänker hon kring hälsa och lever hon som hon lär?

Q&A

Vad betyder ”healthy living” för dig? Att hitta livskraften och att stå på flera “hälsoben”. Att må bra och känna glädje i allt man gör.

Din matfilosofi? Ät varierad mat och inte samma mat varje dag. Grön mat med mycket färger och drick renat vatten med ett högt pH-värde. Blanda alger, groddar och syrade grönsaker med gröna blad samt källa från bra fetter.

Vad är det bästa med att leva hälsosamt? Några nackdelar? Jag ser inga nackdelar nu, men i början var det svårt innan jag hittade en bra övergång. Det bästa med att leva hälsosamt är att jag för det mesta mår bra och är pigg och orkar och jag känner min kropp väldigt väl. Mina tankar är mestadels positiva och finner glädje i det mesta.

Hur ser en vanlig matdag ut för dig? Jag försöker äta varierat och något av följande råvaror: syrade grönsaker, groddar, gröna blad, bönor/linser, alger och avokado eller kokosolja/linfröolja. Samt mitt goda rawbröd!

Top 5 ingredienser/råvaror du inte kan leva utan! Maca, gröna blad, blåbär, bipollen, vetegräs. Listan kan bli lång!:-)

Din bästa quick fix för att komma i form? Det skulle nog vara att lära sig att djupandas på rätt sätt samt att byta ut negativa tankar till mer positiva. Öka andelen grönsaker på tallriken och drick negativt joniserat vatten med ett pH på minst 10.

Treat/indulgence? Raw choklad eller raw cheesecake!

Vad hittar man alltid in din kyl? Och viktigast i ditt skafferi? Mandelmjölk gör jag varje morgon samt raw bröd på det mandelmjöl som blir över från mjölken och blandar med paprika, lök och vitlök samt linfrön. Syrade grönsaker, bipollen och olika superfoods kan man hitta också.

Favoritställen när det gäller mat, var som helst i världen? Jag gjorde en rawfood safari i LA för några år sedan men måste säga att jag tycker den absolut bästa rawfood restaurangen finns i Malmö, Raw Food House!

Vilka healthy living trender råder just nu, enligt dig? Ekologiskt ökar mer och mer, vilket är underbart! Vi kan påverka så mycket själva som konsument, så tjata på din lokala butik att du vill ha mer ekologiskt.

Vilka är dina bästa 3 råd till någon som vill bli mer hälsosam?
1. Öka upp andelen grönsaker på tallriken och hitta en ersättningsprodukt varje gång du tar bort något.
2. Djupandas
3. Säg en affirmation till dig själv varje dag som stärker dig!

Vem eller vilka inspireras du av? Jag inspireras av människor som vågar göra verklighet av sina drömmar. Som tror på sig själv och vill inspirera andra.

Livsmotto? Balans, harmoni och livskraft ger energi till passionerad utveckling!

Om du fick bjuda vem du ville på middag… vem bjuder du, vad lagar du och vad pratar ni om? Arsène Wenger (Arsenals tränare). Jag älskar fotboll och jag skulle gärna vilja vara med och ta ut startelvan till nästa match samt bjuda honom på en riktig härlig och god rawfood middag med massor med groddar och syrade grönsaker.

Har du något favoritrecept du vill dela med dig av till TDG? Absolut! Jag har blivit helt såld på fylld paprika. Jag har en blogg där jag delar med mig av goda recept där fokus är på näring.

Recept hittar du här!

Läs mer om Johanna och Sporteopathy här!

 

Kommentera (0)

Share

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>