tagline
chocchip

Choco Chip Quinoa

Att äta kakan och ha den kvar;). Dessa Chocolate Chip Cookies innehåller både quinoa och bovete. Kanske lite spännande att prova till helgen, right?

27.03.2015 | TEXT:
FOOD | matigt, Recipes

CHOCOLATE CHIP COOKIES with QUINOA and ALMOND BUTTER

1,2 dl okokt quinoa
1,2 dl bovetekorn
0,8 dl mandelsmör

2 tsk lönnsirap
3 tsk vatten (mer eller mindre)
0,8 dl chokladchips, hemgjord rå choklad i små bitar

Mixa quinoa och bovete till ett fint mjöl i en höghastighetsblender. Lägg i resten av ingredienserna, utom chokladchips. Om det fortfarande är smuligt och torrt, tillsätt några dadlar eller lite mer vatten, en tesked åt gången, tills blandningen är fuktigare och håller ihop när du trycker på den med fingrarna.
Addera chokladchipsen och blanda in dem jämnt.
Om du vill baka av kakorna lite lätt, tillsätt några dadlar och lite mer vatten i degen (innan chokladchipsen) och grädda i 200 grader (eller använd en dehydrator) i 30 minuter eller tills de känns krispiga på ytan. Använd gärna en glasskopa för att portionera ut kakorna, eller använd bara matskedar eller händerna. Servera med kall alternativ mjölk.

 

IMG_7225-2

 

Receptet och fotot är signerat Emily von Euw/This Rawsome Vegan Life. Emily bor i Canada, är vegan och äter mestadels raw. Hennes filosofi är att vi är skapade för att äta mestadels växtbaserad, högvibrerande mat med tyngdpunkten på raw, för att vara friska och leva våra bästa liv. Hon ställer den kloka frågan What Do You Want To Be Made Of?Hon älskar sin kropp, planeten och alla varelser. Vi är alla lika och ett. När hon äter mat, vill hon att den ska vara vacker, och inte bara smaka gudomligt. Hon vill att maten ska ge näring till kroppen och själen och verka i harmoni med jorden, och därmed tillåta andra jordvarelser att få leva i frihet. Emily har därmed kommit fram till att raw, ekologisk mat ”fit the bill” väldigt bra.Emilys favoritmat är frukt, choklad och mörkgröna bladgrönsaker. Och allt som connectar henne djupare med planeten och med själen… detta inkluderar meditation, yoga, viktträning och annan träning som hajking, camping, kayaking, att lyssna på musik, dela saker med andra, snowboarding och även fotografering, att måla, skriva and so on… 

Bilder och recept publicerade med tillåtelse av Emily von Euw.

Kommentera (0)

Share

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>