tagline
01_1091

David’s Hormone School

Vad kan du göra för dina hormoner och vad kan de göra för dig? David Wolfe vet. Videotajm!


Rawfoodinspiratören David Wolfe är en hejare på hormoner. Han har dedikerat ett helt avsnitt i senaste boken Longevity Now och pratar ofta om hormonsystemet i sina videos.

Hormonsystemet eller rättare sagt det endokrina systemet är som en stor orkester där dirigenten kallas hypofysen, som reglerar alla den andra körtlarna i kroppen… sköld- och bukspottkörteln, binjurarna, könskörtlarna som producerar testosteron för män och östrogen och progesteron för kvinnor.

Istället för musik producerar körtlarna hormoner som är kemikalier som transporteras runt i hela kroppen och reglerar viktiga funktioner som t ex vår energi, hur vi förbränner socker och deponerar fettvävnader, hur vi utnyttjar protein, vår vätskebalans, vår hjärtrytm, mäns fertilitet, kvinnors förmåga att få barn och vårt humör och vår attityd gentemot familj, vänner och andra människor i vår omgivning.

Dessa hormoner kan påverka; vår styrka, vårt utseende, vår vikt, vår hud, våra musklers utseende, hur fort vi åldras

Vill du lära dig med om de olika hormonerna, vad de gör och hur vi kan göra dem glada? Ta dig tid att kika och lyssna på David.

Manus på Davids hormonskola finns här!

 

Infokälla: Royal Body Care

Kommentera (0)

Share

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>