tagline
scrub_makro_skedar._apelsin

Kaffeskrubb

Gästrecept! Den här ansiktsskrubben skulle du lika gärna kunna äta, för den innehåller bara nyttigheter från ditt eget skafferi. Marija Maslakovic från svenska Great Earth har skapat en scrub som din vintertrötta hud längtar efter.


Vi närmar oss våren med stormsteg och vad som göms i snö kommer fram i tö. Meaning, det är dags att ta hand om kroppen och huden, som varit instängd och gömd så länge i kläder. Detta underbara recept kommer från Marija Maslakovic på Great Earth där hon jobbar med hälsa och skönhet. Hon har skapat ett recept au naturel, med ingredienser du kanske har hemma i skafferiet.

Den här scrubben riktar in sig på celluliter, bristningar, psoriasis, åderbråck, eksem, akne och ärrbildning med sina rostade och malda robustkaffebönor. Den hjälper till att släta ut ojämnheter med socker och salt och återfuktar och tonar huden med kallpressad kokosolja och dess vitaminer och mineraler.

 

Coffee Coco Scrub

1 dl Robustakaffe, egenmalet
1 dl kokosblomsocker
1/2 kokosolja
1/2 msk havssalt
1 msk kokosflingor
10 droppar apelsinolja/grapefruktolja

✯ Blanda alla ingredienser till scrubben. Om du inte har tillgång till just denna kaffesort eller kan mala det hemma, så går det ju självklart med ekologiskt färdigmalet kaffe. Och om du inte har eteriska oljor, så kan man också pressa i färsk apelsin eller grapefrukt.

✯ För bästa effekt, massera in på kroppen och ev ansiktet innan duschen och låt sitta kvar i 5 minuter för att få ut alla verksamma ämnen ut och in i huden. Skölj av. Speed version: duscha, tvåla in dig och köra sen en ordentlig skrubbning.

 

Kaffe är rikt på antioxidanter, vilket gör det till en fantastisk anti-inflammatorisk ingrediens. Det innehåller koffein, som drar ut överflödig fukt från huden, vilket kan göra att huden ser ut och kan kännas mjukare och fastare. I denna scrub, fungerar kaffe som en mild exfoliant, som tar bort döda hudceller och tar fram fräsch, mjuk hud.

Kokosolja är en av favorit bland naturliga skönhetsingredienser. Den är otroligt mjukgörande och fylld med vitaminer och mineraler.

Kokossocker fungerar som en andra exfoliant i denna scrub. För en mer djupgående peeling.

Apelsinolja har visat sig att kunna främja produktionen av kollagen samt öka blodflödet till huden. Dess detoxande och renande egenskaper hjälper nedbrytningen och eliminering av celluliter.

Grapefruktolja säkerställer en frisk funktion i lymfsystemet och ökar dess aktivitet och därmed utrensning av kroppen från gifter och bekämpning av problem som celluliter.

 

scrub_produktbild_apelsin

 

Recept scrub: Marija Maslakovic
Foto: Nenne Ouma-Wikmark


Related Stories

Kommentera (3)

Share

  1. Gabe skriver:

    Grymt recept! Måste provas! ☺️

  2. […] än att stoppa sådant på huden än sånt som är naturligt och i själva verket ätbart?! Klicka här för att komma till inspirerande The Daily Good och min fina väns […]

  3. Nathalie Holmström skriver:

    Älskar sådana recept! Enkelt och Fräscht :-D

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>