tagline

Passionsblomma

När denna vackra blomma blir till örtmedicin får den gudomliga krafter. Trots att passionsblomma är förenad med Jesu lidande, törnekrona och korsfästelse, är den högt aktad inom medicinska sällskap. Vad kan den göra för dig?

26.03.2015 | TEXT:
FOOD | matigt, Herbal power

WHAT IT IS?
Passionsblomssläktet (Passiflora) är ett växtsläkte i familjen passionsblommeväxter med cirka 500 arter och som till stor del består av klätterväxter. Det finns dock några arter som bildar buskar eller träd. Passionsblommor är kända för sina iögonenfallande blommor. Namnet syftar på Bibelns passionsberättelse och blomman har setts som symbolisk för Jesus lidande, törnekrona och korsfästelse. Passionsblommorna är hemmahörande i tropiska och subtropiska områden. Majoriteten av arterna återfinns i Amerika men det finns även arter i Nya Zeeland, Australien, Asien och på Madagaskar.

Passionsblomma är en ört som också är känd under namnet Passiflora incarnata ofta används inom den kinesiska örtmedicinen.


WHAT’S IN IT?

Passionsblommorna har visat sig innehålla ämnen som har lugnande effekt och som är hallucinogena i större mängder. Huvudsakliga aktiva beståndsdelar är alkaloider och flavonoider.


WHY IS IT GOOD?
Passionsblommor har använts av indianer i både Nord- och Centralamerika för att behandla sömnlöshet, hysteri och epilepsi. På menyn står även sömnsvårigheter, hysteri, ångest, oro, svaga nerver, hjärtklappning, högt blodtryck, astma med kramper. Växterna sägs också vara smärtstillande.

In vitro experiment har också visat att Passiflora kan utarma olika typer av svamp och bakteria. Dessutom vara behjälplig vid hormonella problem och problem med sköldkörteln.

”Passionflower’s remedy actually turns us inward, calms frayed nerves, and pacifies the mind and body. Her soothing purples remind us of the calming energies of Lavender; however, Passionflower’s gift is for restoring those with physical or emotional exhaustion, and she is an excellent ally in times of change and stress. Passionflower’s signature is its historic use to aid those who  are sleepless and suffer from  a running mind.”

Passionflower can also help  those struggling with addiction, tension, irritability, and fear. Research has been done which suggests that “Passiflora extract is an effective drug for the management of generalized anxiety disorder and the low incidence of impairment of job performance” which accompanies pharmaceutical medication.

So if you’re looking to calm the unruly mind, assist sleep, or recover from stress, then find divine inspiration in the beauty and brain food of Passionflower.”


HOW TO USE IT!

Passionsblomma eller Passiflora finns som tabletter, droppar och te.

 

Passion Flower lge

 

GaiaSleepRelaxTea

 

ALV-03930-1

 

71hUq6xdd-L._SL1500_

Infokälla:
Photo cred: wishgardenherbs.com, Wikimedia, hdwallweb.com, fineartamerica.com

Kommentera (0)

Share

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>